Decizia de a părăsi țara peste doi ani este motivată de aceasta prin aceea că în acel an, fiul său Victor va absolvi liceul. Familia Tatoiu nu are alocat un buget pentru această mutare, însă potrivit Monicăi Tatoiu, banii ce vor fi încasaţi pe vila sa din Nordul Capitalei, a cărei valoare de piață este estimată la un milion de euro, vor fi sursa pentru noua casă.
În luna mai a acestui an, Monica Tatoiu a declarat pentru Capital că pregăteşte lansarea a patru startup-uri şi a unei fundaţii al cărei preşedinte de onoare va fi Hillary Clinton. Ea a adăugat că aceste businessuri sunt, practic, primele şi ultimele pe care are de gând să le lanseze în România.
„În cinci ani plec din ţară. Mă voi retrage în Franţa“, spunea aceasta. Acum însă, declară că nu va mai sta în țară decât cel mult doi ani. Cu ocazia aceluiași interviu din luna mai, Tatoiu a susținut că nu simte lipsa salariului de 7.000 de euro pe lună de la Oriflame, întrucât „am milioane de euro în bănci, am o dobândă de 3% şi trăiesc bine acum. Cei 7.000 de euro nu meritau stresul pe care-l aduceau“.