Acesta a vorbit la România TV, după ce a văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, despre clipele prin care a trecut fetița la vederea mașinii criminalului olandez și cum a încercat aceasta să o evite.

„Am văzut pe camere acolo… Merge ce merge și odată când a văzut mașină aia, știi cum a făcut? S-a oprit așa în loc și a vrut să o ia cumva pe margine. Pe imagini se vede cum ea s-a speriat. S-a oprit în loc, se vedea cum s-a oprit, că îi este teamă, voia să o ia pe lângă gard, să se dea un pic mai la o parte. Ce s-a întâmplat apoi, nu se mai vede”, a declarat tatăl Adrianei.

Olandezul a petrecut trei zile în România, plecând sâmbătă, fără să fie împiedicat de nimeni, înapoi spre Olanda. El ar fi omorât-o, vineri, pe Mihaela-Adriana Fieraru, o fetiţă de numai 11 ani, însă poliţiştii recunosc că nu ştiu deocamdată motivele care l-au determinat pe bărbat să recurgă la acest gest. Ulterior, el s-ar fi sinucis în Olanda în timp ce se afla la volan, intrând în coliziune frontală cu un camion. Fosta sa iubită a declarat că acesta fusese condamnat pentru hărțuire și agresiune a unor femei și a fost internat într-un stabiliment psihiatric după ce și-a ispășit pedeapsa.