Moloz și groază la Odorheiu Secuiesc. Jurnaliștii Sorin Ovidiu Bălan și Alecu Racoviceanu vorbesc despre tragedia petrecută la internatul unui liceul din localitatea Odorheiu Secuiesc. În urma acesteia, un adolescent de 17 ani a murit, iar trei fete au fost rănite, după ce clădirea s-a prăbușit.

Ce se va schimba după tragedia de la Odorheiu Secuiesc?

Alecu Racoviceanu a făcut o paralelă cu exploziile de la Crevedia din această vară. Potrivit acestuia, „după o săptămână, a uitat toată lumea”, situația rămânând neschimbată.

Mai mult, până acum, nimeni nu a fost învinuit pentru ce s-a întâmplat la Odorheiu Secuiesc.

„Nu se poate să îl văd pe primar, dezinvolt, spunând că de vină este sistemul. (…) Nu se poate să-l văd stâlcind limba română. Nici nu știu dacă a vrut să spună ce i-a ieșit. Frazele alea trebuiau rostite în drumul spre procuratură”, a spus Alecu Racoviceanu.

Jurnalistul este convins că după sărbătorile de iarnă, acest caz nu va mai avea un impact atât de mare, pentru că lumea va uita.

Sorin Ovidiu Bălan a completat spunând că într-o țară normală, ministrul Învățământului și-ar fi dat demisia. Jurnalistul a întrebat cine este pus sub acuzare după această tragedie. Potrivit lui, prăbușirea nu s-a întâmplat din cauza vechimii clădirii, ci a celor care lucrau neprotejat. Prin urmare, copiii trebuiau scoși din acel cămin.

Alecu Racoviceanu a spus că tot ce putem face este să așteptăm ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș să comunice primele măsuri luate. Acesta a adăugat că din cauza calității anumitor persoane suspectate în acest caz, dosarul a fost preluat de la Parchetul de Omoruri de către Parchetul Curții de Apel.

Președintele Klaus Iohannis, luat în vizor după cele întâmplate

Amintim că președintele Klaus Iohannis a devenit ținta criticii românilor după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Oamenii îl acuză pe șeful statului că, din cauza sa, școlile devin un pericol public. Ei susțin că elevii sunt expuși riscului de a-și pierde viața sub dărâmături.

Aceștia afirmă că el poartă principala responsabilitate pentru tragediile din școli. Unii sugerează că fondurile cheltuite pentru vacanțele lui și ale soției sale ar fi putut fi utilizate pentru renovarea a numeroase școli. Mai mult, ei consideră că resursele financiare alocate călătoriilor și excursiilor ar fi putut contribui la îmbunătățirea condițiilor în țară. Mai multe puteți citi aici.