În opinia jurnalistului amândoi au ales să ignore Constituția României. Acesta consideră că „e vorba de ticăloșie” deoarece „arată că legea fundamentală nu valorează doi bani”. Această amânare a interimarilor nu face altceva decât să prelungească această criză politică până după alegerile prezidențiale, scrie Guran pe blogul său.

„Episodul pe care îl trăim este doar jenant. Legat de situația miniștrilor interimari nu e nicio neclaritate în Constituție, pur și simplu președintele și premierul au ignorat-o, iar CCR le-a buchisit din legea fundamentală. În halul ăsta am ajuns. Și dacă pe Dăncilă o poți suspecta că n-ar putea înțelege nici chiar un text foarte clar, la Iohannis e mai greu de crezut.

La fel și în cazul cohortelor de analiști, unii dintre ei profesori universitari, care au susținut în această perioadă că președintele nu poate numi miniștri interimari, că nu-l lasă Articolul 85 din Constituție, când interimatul este clar reglementat la un alt articol, 107.

Aici e vorba de ticăloșie, una însă la fel de șocantă, căci ea arată că legea fundamentală nu valorează doi bani nici chiar în fața unui interes electoral minor. În fond, Klaus Iohannis e ca și câștigător al unui nou mandat, Viorica Dăncilă trebuie oricum să treacă prin parlament cu un nou guvern, iar amânarea interimarilor orchestrată de Iohannis nu face decât să împingă această criză până după prezidențiale.”