Modificare de ultim moment în ceea ce privește WhatsApp! În scurt timp, toți cei care folosesc cunoscuta aplicație de mesagerie nu vor mai fi limitați în aceesarea ei. În acest moment, serviciul deţinut de Facebook are o disponibilitatea limitată pe alte platforme decât smartphone-urile. Cei care vor să folosească WhatsApp pe un calculator, de exemplu, trebuie să acceseze un container web cu opţiuni limitate şi o pot face doar folosind telefonul în rol de intermediar între PC şi serverele serviciului.

Fără telefon, WhatsApp nu poate fi folosit în prezent pe alte dispozitive. Cu toate acestea, spacialiștii pun la cale o modificare majoră, astfel încât WhatsApp ar urma să intre cât de curând în rândul serviciilor de WhatsApp moderne, care au aplicaţii native pe toate platformele majore.

În codul versiunii beta de WhatsApp au fost descoperite referiri la o funcţie de sincronizare a chat-urilor între dispozitive. Asta înseamnă că, în viitor, WhatsApp va permite folosirea aceluiaşi cont pentru logarea pe mai multe dispozitive. Cu alte cuvinte, WhatsApp va avea aplicaţii native şi pentru celelalte platforme, urmând să funcţioneze independent, prin intermediul aceluiaşi cont, atât pe tablete, cât şi desktop-uri.

Funcţia de sincronizare va funcţiona la fel ca la Telegram, unde conversaţiile sunt actualizate în timp real pe toate dispozitivele pe care utilizatorul şi-a adăugat contul.

O nouă funcție cheie

WhatsApp este utilizată de 2 miliarde de oameni. Facebook lucrează în prezent la interoperabilitatea celor trei servicii de chat pe care le deţine: Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram Direct. Acestea vor comunica între ele, permiţând, de exemplu, trimiterea de mesaje (eventual apeluri audio şi video) pe de WhatsApp pe Facebook Messenger.

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații pentru comunicare fie că este vorba despre job, fie că este vorba despre conversații cu familia. Acum, utilizatorii se vor bucura de o nouă funcție. Noua funcție are ca scop lupta împotriva fake news și apare în noul update. Aceasta poate fi găsită  în bara de căutare disponibilă doar în cazul mesajelor redirecţionate. Astfel, dacă un expeditor trimite o ştire primită de la altcineva, destinatarul va putea verifica dacă ştirea respectivă este adevărată.