Cum se alege mobila de dormitor?

La alegerea mobilei de dormitor ar trebui să ții cont de numărul de persoane care o vor folosi. Cu siguranță trebuie să existe un pat, care poate fi de o persoană, de două sau matrimonial. De asemenea, obligatoriu, trebuie să existe un dulap pentru haine și două noptiere dacă patul este amplasat pe mijloc. Dacă dormitorul este pentru o femeie, atunci este necesară și o toaletă și eventual o comodă pentru depozitarea obiectelor personale. 

Mobila de dormitor – Pat

Pentru dormitor, patul este elementul central și indispensabil. Este proiectat pentru un somn confortabil și relaxant. În funcție de numărul de persoane, acesta poate fi de o persoană, dublu sau matrimonial. De asemenea, există anumite cerințe pentru alegerea patului. Trebuie să aibă dimensiunea optima astfel încât, să fie confortabil să dormi pe el, să fie dotat cu o saltea de înaltă calitate cu rigiditatea necesară, culoarea tăbliei trebuie să se potrivească cu schema de culori a mobile de dormitor, baza trebuie să fie ortopedică pentru a asigura nu numai confortul, ci și siguranța. Dacă dimensiunea dormitorului este prea mica se poate alege un pat mai îngust sau o canapea extensibilă. 

Mobila de dormitor – Noptiere

Pentru utilizarea confortabilă a dormitorului, cele două noptiere trebuie amplasate de o parte și de alta a patului. Le poți cumpăra din magazinul online acaju.ro în diferite dimensiuni, forme și culori. La alegerea lor se iau în considerare următorii factori: materialul de fabricație, culori care se potrivesc schemei de culori a întregului dormitor, dimensiunea necesară amplasării obiectelor tale personale și anume, telefon, ochelari, o carte, un pahar cu apă etc. De asemenea, înălțimea trebuie să se potrivească înălțimii patului. 

Mobilă de dormitor – Comodă

Comoda este folosită pentru a depozita diferite obiecte personale, cum ar fi lenjeria intima, prosoape etc. Această piesă de mobilier poate avea diferite dimensiuni, însă nu este permis să ocupe prea mult din spațiul dormitorului. Este de dorit ca aceasta să fie în ton cu restul mobilierului sau o culoare mai deschisă. 

Mobila de dormitor – Dulap pentru haine

Dulapul poate avea diferite dimensiuni și forme. Dulapul poate fi inclus în setul de dormitor sau poate fi cumpărat separat. Poate fi cu două uși, cu trei sau cu patru. Mobila de dormitor trebuie să fie frumoasă, confortabilă și realizată în același stil, astfel încât să-ți fie plăcut să stai în dormitor. Dulapul pentru haine este cel mai adesea inclus în set, și doar așa va arăta cu adevărat atractiv.