Este răsturnare de situația în cazul morții lui Emi Pian. Potrivit ultimelor informații, au dispărut înregistrările care surprind altercația din noapteaîn care șeful clanului Duduianu a fost ucis. Din acest moment, interlopii au luat o decizie șoc și au hotărât să activeze legea tăcerii între clanurile din Capitală. Cu alte cuvinte, nimeni nu a văzut, nu a auzit și nu vorbește despre crimă. Această decizie a fost luată de mai toți interlopii.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă acum anchetatorii este lipsa înregistrărilor cu sângeroasa altercație dintre Emi Pian și membrul clanului rival. Filmările ar fi trebuit să se regăsească pe camerele de luat vederi montate pe casa din fața locului unde a avut loc măcelul. Cu toate acestea, proprietarul imobilului susține  că, în acea noapte când a avut loc măcelul, camerele nu erau pornite. Lucru susținut și de vecinii lui, care au declarat la România TV că în acea casă se făcea contrabandă cu țigări, iar camerele de luat vederi erau pornite când exista marfă în casă.

Anchetatorii au putut însă afla cât de cât ce s-a petrecut în noaptea cu pricina, de la o altă cameră montată la o casă situată la aproximativ 100 de metri de locul incidentului. Deși imaginile nu sunt clare și nu se pot distinge fețele celor implicați în conflict, se pot observa însă scene cu un bărbat care este bătut de mai mulți indivizi. Ar fi vorba de Richard Gabriel, suspectul în cazul morții lui Emi Pian. Dar fețele celor implicați nu se disting.

Procurorii susțin că acesta s-a întors și a fugit, însă s-a împiedicat în dreptul porții imobilului , căzând pe trotuar.

„A fost ajuns repede din urmă de către Duduianu Vasile care a coborât din primul autoturism de culoare închisă și care i-a aplicat peste cap și corp lovituri cu un obiect contondent, posibil topor, precum și cu picioarele. Concomitent, din autoturismul de tip break a coborât Duduianu Laurenţiu înarmat cu un obiect tăietor înțepător în mâna dreaptă, posibil cuțit, acesta apropiindu-se în fugă de Richard Emanuel și aplicându-i la rândul său mai multe lovituri peste corp, cu arma la care am făcut referire anterior, dar și cu picioarele”, este o parte din rechzitoriul procurorilor, conform cancan.ro.

Șirul evenimentelor

În noaptea în care Emi Pian a fost ucis, la masa de barbut ar fi fost mai mulți lideri interlopi din București, între care fiul lui Emi Pian, Nat Mincă, din clanul Sadoveanu, Ninel Ștocaru, dar și mulți alții, între care și Richard Emanuel Gheorghe, care venise împreună cu prietenul său Ciprian al lui Napi.

În jurul orei 02:00, Emi Pian, ajuns în casa unde a avut loc tragicul eveniment, a intrat imediat în conflict cu Richard Emanuel Gheorghe, care îl împrumuta pe unul dintre jucători. Ulterior, tânărul din clanul Rinu l-a lovit pe Emi Pian, în bătaie de joc, cu palma în piept. Acesta s-ar fi simțit extrem de ofensat și i-a cerut fiului său să-l sune pe Vasile Duduianu, zis Grațian, unul dintre frații lui Emi. Totuși, în scurt timp lucrurile păreau să se fi liniștit, motiv pentru care Pian a hotărât să plece înainte ca frații și prietenii săi să ajungă la adresa respectivă. Pe drum însă, liderul Duduienilor s-a întâlnit cu cei pe care îi chemase și a decis să se întoarcă, scrie Gândul. În momentul în care au ajuns în curtea imobilului, a avut loc o nouă altercație, iar unul dintre membrii clanului Pian l-ar fi văzut pe Richard Emanuel Gheorghe cu briceagul în mână. Atunci ar fi dat un jet de spray lacrimogen, însă nu și-a nimerit ținta, iar cuțitarul l-a rănit pe Emi în gamba piciorului stâng. După ce l-a înțepat, acesta a fugit pe stradă, însă, după o goană de vreo 20 de metri, a fost prins și bătut crunt. Fără să știe că în zonă există camere de supraveghere, Grațian și Ciprian Pian, ajutați de un al treilea bărbat, l-ar fi lovit pe tânărul căzut la pământ cu săbiile și un obiect care pare a fi un topor. Grațian i-ar fi spus lui Emi Pian să meargă urgent la spital. Ulterior, acesta a fost urcat în mașină și dus la Spitalul Universitar de Urgență de către fiul său. După acest moment, Emi Pian a murit.