În urma descinderilor care au avut loc miercuri, doi dintre fraţii lui Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu, dar şi mai mulţi apropiaţi ai acestora au fost ridicaţi de acasă de către polițiștii de la Serviciul Omoruri și mascații Brigăzii Speciale a Jandarmeriei.

Pe numele acestora a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor, fiind acuzaţi că, după ce Emi Pian a fost înjunghiat de Richard Emanuel Gheorghe, l-ar fi lovit pe agresor cu săbiile şi chiar cu un topor.

Oamenii legii au dorit, în cadrul descinderilor şi a percheziţiilor, să găsească probe suplimentare în dosarul de tentativă de omor în care cel care l-a ucis pe Emi Pian are calitatea de victimă. Poliţiştii au căutat armele albe folosite în noaptea scandalului, dar şi hainele purtate de agresori în acel moment.

Apoi, anchetatorii au reuşit să pună cap la cap şirul evenimentelor ce au avut loc săptămâna trecută, pentru a reconstitui o imagine fidelă a acelei seri, ajutaţi şi de imaginile de pe o cameră de supraveghere, scrie Gândul.

Care a fost filmul evenimentelor?

Luni seară, pe 3 august, la o adresă din Giulești, situată pe Intrarea Craiovei, a fost organizată o așa zisă „gală de barbut”. Locația era relativ nouă și era folosită de aproximativ o lună, în condițiile în care organizatorii jocurilor de noroc ilegale preferă să nu folosească de prea multe ori aceeași adresă. Pentru joc s-ar fi strâns o mulțime de jucători din București, dar și din provincie, suma totală pusă în joc fiind de aproximativ 50.000 de euro.

La masa de joc ar fi fost mai mulți lideri interlopi din București, între care fiul lui Emi Pian, care a venit să-și încerce norocul, Nat Mincă, din clanul Sadoveanu, Ninel Ștocaru, dar și mulți alții, între care și Richard Emanuel Gheorghe, care venise împreună cu prietenul său Ciprian al lui Napi.

Undeva în jurul orei 02:00, ar fi ajuns și Florin Mototolea, zis Emi Pian. Acesta ar fi avut o dispută cu Richard Emanuel Gheorghe, care îl împrumuta pe unul dintre jucători. Atunci, Emi Pian i-ar fi reproșat acestuia că îi dă bani unuia dintre clienții săi, cu toate că în lumea cămătarilor acest lucru este strict interzis.

Conform unor martori, Richard i-ar fi replicat lui Pian că face ce vrea, în condițiile în care familia lui a făcut avere. La rândul său, Pian i-ar fi răspuns că el s-a „născut în bani”, iar șirul replicilor tăioase a continuat până când, la un moment dat, în timp ce gesticula, tânărul Richard Emanuel Gheorghe l-a lovit pe Emi Pian, în bătaie de joc, cu palma în piept.

Pian s-ar fi simțit extrem de ofensat și i-a cerut fiulul său să-l sune pe Vasile Duduianu, zis Grațian, unul dintre frații lui Emi. Ulterior acestui incident, lucrurile păreau să se fi liniștit, motiv pentru ca Emi Pian a hotărît să plece înainte ca frații și prietenii săi să ajungă la adresa respectivă, potrivit gandul.ro.

Clipa fatală pentru Emi Pian şi bătaia cruntă încasată de ucigaşul său

Pe drum, mașina în care se afla acesta s-a intersectat cu Grațian și Ciprian Pian, care tocmai veneau la scandal urmați de alte trei autoturisme pline. Liderul clanului Duduianu, drogat și băut, i-a spus bărbatului de la volan să întoarcă.

În momentul în care au ajuns în curtea imobiliului, a avut loc o nouă altercație verbală, iar unul dintre membrii clanului Pian l-ar fi văzut pe Richard Emanuel Gheorghe cu briceagul în mână. Atunci ar fi dat un jet de spray lacrimogen, însă nu și-a nimerit ținta, iar cuțitarul l-a rănit pe Emi în gamba piciorului stâng.

După ce l-a înțepat, acesta a fugit pe stradă, însă, după o goană de vreo 20 de metri, a fost prins și bătut crunt. Fără să știe că în zonă există camere de supraveghere, Grațian și Ciprian Pian, ajutați de un al treilea bărbat, l-ar fi lovit pe tânărul căzut la pământ cu săbiile și un obiect care pare a fi un topor. După ce au considerat că l-au lovit suficient, Grațian i-ar fi spus fratelui său să mergă la spital să-l coasă la picior, pentru că sângerează destul de tare.

Ca urmare, fără ca cineva să se gândească măcar să-i lege un garou improvizat desupra rănii, acesta a fost urcat în mașină și dus la Spitalul Universitar de Urgență de către fiul său. A fost și ultima dată când frații săi l-au văzut în viață.

Rănitul a murit la spital, iar în urma necropsiei, medicii au stabilit că acesta a decedat în urma unui infarct. În același timp, Pian a suferit o pierdere masivă de sânge, cu toate că, potrivit raportului medico-legal, lama a pătruns în mușchiul gambei, fără să fi atins artera safenă.