Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizaţia de administrare a MKB ROMEXTERRA Fond de Pensii şi a dispus radierea din Registrul CSSPP pentru societatea în cauză. Au fost aplicate măsuri similare şi pentru fondul de pensii FIDUCIA, administrat de MKB ROMEXTERRA.

Decizia de retragere a autorizaţiei de administrare a MKB ROMEXTERRA a fost luată în urma solicitării companiei de retragere de pe piaţa pensiilor private obligatorii. La finalul campaniei iniţiale de aderare în sistemul Pilonului II, fondul de pensii administrat privat FIDUCIA avea 1884 participanţi din care 150 proveniţi din repartizarea aleatorie. Menţionăm că, toţi cei 1884 participanţi au fost informaţi în legătură cu hotărârea MKB ROMEXTERRA Fond de Pensii de a renunţa la activitatea de administrare a fondului de FIDUCIA şi au fost repartizaţi, în mod egal, către celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat rămase în piaţă.

Ulterior repartizării efectuate de către CSSPP, participanţii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piaţă, fără plata unor penalităţi, în termen de 90 de zile de la data repartizării.

La momentul demarării procedurii de retragere a autorizaţiei, MKB ROMEXTERRA nu avea active în administrare.

Până la începerea etapei de colectare a contribuţiilor participanţilor, patru companii de administrare din sistemul Pilonului II au solicitat retragerea de pe piaţă, respectiv MARFIN, ZEPTER, MKB ROMEXTERRA şi AG2R. Participanţii fondurilor administrate de către cele patru societăţi, în număr de 4.854, reprezintă 0,1% din numărul total de 4.156.316 aderenţi la sistemul Pilonului II.

Data: 3 iunie 2008

Sursa: CSSPP