Potrivit unui sondaj Gallup efectuat la nivel naţional pe lângă simpatizanţi republicani, 36 la sută dintre persoanele chestionate şi-au exprimat sprijinul pentru creştinul ultraconservator Rick Santorum, faţă de 28% pentru moderatul Mitt Romney. În acelaşi sondaj, în urmă cu două săptămâni, cei doi candidaţi erau umăr la umăr, scrie Agerpres.
Rick Santorum a stârnit uimire după ce a câştigat la 7 februarie trei scrutine în Missouri, Colorado şi Minnesota şi îl ameninţă de atunci pe Mitt Romney în Michigan şi Arizona, următoarele două state care se vor pronunţa, la 28 februarie, în cadrul cursei pentru învestitura partidului în vederea prezidenţialelor de la 6 noiembrie.

Conform unei anchete efectuate de Institutul Pew Research Center între 8 şi 12 februarie, Santorum a obţinut 30 la sută dintre intenţiile de vot în Michigan, stat industrial din nordul SUA, faţă de 28 pentru adversarul său Mitt Romney. Acelaşi sondaj realizat cu o lună în urmă îi atribuia lui Santorum numai 14 procente, faţă de 31% pentru fostul guvernator de Massachusetts.