De ce ofera Mitsubishi tehnologia „i MiEV” constructorului francez PSA? Pentru ca e cu un pas inainte si va dezvalui noul concept cu propulsie electrica „i MiEV Sport Air”, in cadrul celei de-a 79-a editii a Salonului auto de la Geneva.

„i MiEV Sport Air” foloseste aceeasi tehnologie ca si modelul Saab 9X „Air” si este varianta decapotabila a modelului putin mai vechi „i MiEV Sport”, proiect ce a fost dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto din Tokyo, editia 2007.

La fel ca precedesorul sau, noul „i MiEV Sport Air” are doua usi, iar rotile sale sunt dispuse „pe colt”, in continuarea acestora venind barele de protectie proeminente.

Motorul electric este montat in partea din spate a masinii. Alimentarea cu energie este asigurata de o baterie lithiu-ion, montata in podea, fapt ce-i asigura un centru de greutate coborat.

„i MiEV Sport Air” are o lungime de 3450 mm si un ampatament de 2550 mm.

0-26672-capital0002mitsubishiimiev.jpgPe de alta parte, Mitsubishi va oferi constructorului francez PSA Peugeot/Citroen tehnologia modelului „i MiEV”, care va fi lansat pe piata japoneza din aceasta vara.

PSA/Peugeot-Citroen intentioneaza sa comercializeze masini cu propulsie electrica incepand de anul viitor in Europa. PSA si Mitsubishi coopereaza in domeniul masinilor electrice din luna iuniea a anului trecut.