Conform companiei, țările unde poate fi deja achiziționată una dintre cele 2.500 de mașini deja exportate din Japonia către Europa sunt Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.
Solicitările primite de la reprezentanți ai mărcii din Finlanda, Serbia, Turcia, și Slovenia vor fi și ele onorate în cel mai scurt timp ridicând numărul țărilor în care va fi comercializat modelul la 19. Mitsubishi a anunțat că, pe parcursul anului 2011, i-MiEV va fi lansat și în celelalte state europene în care se găsesc reprezentanțe ale companiei.
Modelul i-MiEV, dezvoltat de Mitsubishi, este comercializat și sub denumirile de C-ZERO și iOn de către brandurile franceze Citroen și Peugeot. Aceste două vehicule pot fi și ele comandate la dealerii PSA Peugeot Citroen din majoritatea statelor europene. Diferențele dintre cele trei modele sunt minime și toate sunt produse în Japonia, la uzina Mitsubishi din Mizushima. i-MiEV are o autonomie de circa 150 km cu o singură încărcare iar costurile de funcționare estimate de producător sunt de 1,62 Euro / 100km. Pentru încărcarea bateriilor mașina are nevoie de șase ore în regim normal și de numai 30 de minute în regim rapid.
Prețul din majoritatea statelor europene este cuprins între 33.000 de euro și 35.000 de euro în funcție de sitemul de taxare din țara respectivă și de situația pieței. În Franța, i-MiEV costă doar 29.970 de euro grație bonusurilor oferite de stat pentru achiziționare de mașini nepoluante.
Citește și Trei mașini electrice pe piața românească în 2011