Sarabanda mutărilor de personal în rândul companiilor de consultanţă imobiliară active pe piaţa locală continuă cu numirea lui Marius Scuta în funcţia de director al diviziei de birouri în cadrul Jones Lang LaSalle (JLL) România. Acesta a ocupat anterior aceeaşi funcţie în cadrul BNP Paribas Real Estate Romania.

Marius Scuta (foto) este activ de cinci ani pe piaţa birourilor şi înainte să lucreze pentru BNP Paribas a ocupat funcţia de director al departamentului de birouri în cadrul CB Richard Ellis.

În cadrul aceleiaşi divizii a JLL a mai fost angajată şi Sînziana Zainea pe funcţia de Senior Consultant care a lucrat timp de cinci ani atât în cadrul unei companii de consultanţă cât şi în cadrul unei firme de dezvoltare imobiliară.

Potrivit reprezentanţilor JLL, numirea celor doi reflectă dorinţa companiei de a întări zona de birouri.

„Echipa noastră pe birouri numără acum cinci profesionişti în real estate“, a declarat Thierry Delvaux, managing directorul JLL România.  Compania a anunţat că în 2010 va lansa şi diviziile de industrial şi property management.

Istoria mişcărilor de personal

Primele mişcări din sectorul consultanţilor imobiliari au fost sesizate în cadrul Colliers International de unde a plecat Monica Barbu, directorul diviziei comerciale şi Horaţiu Florescu, vicepreşedintele companiei. Cei doi au pus bazele unei noi firme de consultanţă denumită The Advisers. Ulterior şi Gabriel Chimişliu, directorul diviziei industriale a Colliers a părăsit firma.

Totodată, divizia rezidenţială a Colliers a fost desfiinţată încă de la începutul anului, personalul fiind distribuit în alte departamente.

Ultima mişcare din industrie a fost plecarea întregului departament de evaluare al Cushman & Wakefield, în frunte cu şeful său, Dan Ionaşcu, la Parker Lewis, companie pe care acesta a convins-o să intre pe piaţa internă după mai bine de şapte luni de negocieri.