Laura Codruța Kovesi a reușit să treacă de votul COREPER și este foarte aproape de visul vieții ei, cel de a ajunge șeful Parchetului European. Unul dintre marii dușmani ai acesteia și-a ieșit din minți la aflarea veștii și a venit cu dezvăluiri incredibile. Vedeta Antenei 3, Mircea Badea, s-a dezlănțuit pur și simplu la adresa lui Kovesi. Badea susține că procurorul va fi sluga germanilor și a francezilor și că va deserve interesele acestor țări în noua funcție.

„Doamne, in sfarsit! Dupa atata scremut, constipatia institutionala a luat sfarsit: a avut loc o treaba mare, europeana. Ma bucur mult pentru Europa pentru ca o merita pe Kovesi. Ea va face ce stie: va fi sluga perfecta a nemtilor si a francezilor, o maciuca folosita impotriva tuturor celorlalti. Dar acestia din urma merita cu varf si indesat”, a scris Mircea Badea, pe o rețea de socializare.

Joi, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a obţinut susţinerea pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European. Surse de la Bruxelles au confirmat că în favoarea candidaturii lui Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO.