Mircea Badea: Acum a început apocalipsa şi va continua

Dascălii se pregătesc de un nou protest major. Maine, vor merge din nou în faţa Guvernului. De asemenea şi CFR-iştii, poliţiştii şi cei din domeniul sănătății anunţă că vor ieşi şi ei în stradă. Mai mult, polițiștii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor.

Mircea Badea a analizat acest val de proteste şi a lansat un scenariu sumbru privind o nouă categorie ca va ieşi în curând în stradă. Ce spune prezentatorul despre inflaţie şi despre modul în care se va trece peste actuala criză?

,,În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Sunt oameni care nu-și plătesc rata la casă, având în vedere că rata s-a mărit. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început. Acum a început apocalipsa şi va continua.

Oricum, conducătorii nației nu au altă formulă și nu înțeleg și nici nu pot altă formulă decât populismul. Atunci ei vor încerca să facă pe populism și inflația va fi la cer.

Eu nu dau două cepe de generate pe prognozele acelor specialiști care până acum s-au înșelat absolut milimetric de fiecare dată când au deschis gura despre inflație.

Acuma, cu toate, uite, aoleu, aoleo, cu presiuni, cine știe, poate mâine la Cotroceni, Ciucă se execută întocmai și la timp la Guvern.

Deci, cu toată dragoste, în Statele Unite ale Americii a fost o întreagă încordare ca să se mărească prin lege, plafonul îndatorării.

Și republicani nu doreau, și aoleo ce facem, că o să intrăm în default. În sfârșit, republicanii au zis bine, poftim, dar știi ce formulă au ales? Că de asta vă spun ce o să fie România? Nu să mărească plafonul, ci să-l suspende.

Deci practic nu mai există plafon, ca să nu trebuiască peste câteva luni să îl mai mărească o dată. Deci au zis renunțăm de tot la plafon pentru următorii 2 ani. Vă dați seama dacă în Statele Unite este treaba asta, ce o să fie în România”, a spus Mircea Badea în emisiunea „În faţa Naţiunii” de la Antena 3 CNN.

Sindicaliștii din Educație anunță că oamenii vor ,,să vadă negru pe alb că se aplică pe grilă” ceea ce au cerut

Aceștia au precizat că protestul de marți se ține, așa cum a fost stabilit.

„Decizia se ia in coaliție, astăzi. Cu cât se amână mai mult, cu atât este mai rău. (…) Nu stim de ce s-a făcut o pauză de trei zile. Majoritatea profesorilor sunt în grevă. (…)

Ministrul Muncii ne-a spus că sunt dispuși să discute cu noi despre noua grilă din legea salarizării bugetare. Toată grila pe care am propus-o pleacă de la salariul debutantului egal cu salariul mediu brut pe economie. (…)

Mai întâi să apară actul normativ, sa vadă oamenii negru pe alb că se aplică pe grilă ceea ce am cerut noi. Și apoi să discutăm concret, tehnic, pe grila de salarizare”, au spus Simion Hăncescu și Marius Nistor la ieșirea de la negocierile de luni cu miniștrii Muncii și Educației.