Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, se arată mulțumit de performanța obținută de Emma Răducanu la US Open. Totodată, ministrul a mai declarat că el crede că tenismena ar fi obţinut aceleaşi perfomanţe dacă s-ar fi născut în România.

În același timp, Eduard Novak a mai subliniat faptul că victoria sportivei nu ține prea mult de partea financiară ci de talentul uriaș pe care îl are. El a mai adăugat că speră ca sportiva să joace lejer și natural în continuare fără niciun fel de presiune.

„Noi ne bucurăm că tatăl ei este român, dar Emma Răducanu a crescut altundeva. Normal că Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România, a ajuns şi Halep, au ajuns şi alţii. Nu cred că în cazul Emma Răducanu a contat, la 18 ani, foarte mult partea financiară. Trebuie să recunoaştem că în proporţie de 70% e vorba de talent uriaş.

La 18 ani cred că a jucat cu o asemenea lejeritate şi naturaleţe încât nu a fost o presiune asupra ei şi probabil de asta şi câştigat. Cu cât înaintezi în vârstă aceste presiuni te apasă mai mult. Îmi doresc în continuare ca ea să joace cu aceeaşi lejeritate şi să obţină acelaşi tip de rezultate”, a spus Eduard Novak, potrivit Ziare.com

Amintim faptul că Emma Răducanu are 18 ani și s-a născut dintr-un tată român, Ion, şi mamă chinezoaică, Renee. Aceasta a reușit să câștige US Open într-o manieră istorică, fără set pierdut, iar victoria ei a făcut înconjurul lumii, fiind un exemplu perfect. Tatăl ei este român, iar mama sa este o chinezoaică născută în Toronto Canada.

Cine este Emma Răducanu 

La vârsta de doi ani, sportiva s-a născut cu familia ei în Marea Britanie, la Bromley, unde a început și povestea în lumea sportului. Emma Răducanu declara că încă din copilărie părinții săi au fost extrem de exigenți atât în privința tenisului cât și a altor aspecte ale vieții, lucru care a împins-o spre succes.

Totodată, ea mai adăuga că mama ei a fost o sursă de inspirație, în contextul în care aceasta a muncit din greu în viață. Emma Răducanu a mai adăugat că are întotdeauna așteptări mari de la ea, datorită exigenței părinților săi.

„Au fost foarte exigenţi cu mine, în copilărie. Şi nu doar în privinţa tenisului, ci legat de toate aspectele vieţii. Şi cred că exigenţa lor mi-a dat această mentalitate de învingător. M-a împins spre succes. De pildă, când mergeam în China, în vizită la rudele din partea mamei, vedeam ce puternici sunt, din punct de vedere mental. De parcă nimic nu i-ar fi doborât. Aş spune că mama a fost o sursă importantă de inspiraţie pentru mine

. Pentru că a muncit din greu în viaţă. Părinţii m-au învăţat să fiu exigentă cu mine şi să-mi stabilesc nişte standarde înalte. Ceea ce e un lucru bun, dar, uneori, poate fi şi dăunător, pentru că ai aşteptări mari de la tine şi vrei ca totul să fie perfect. Uneori, nu se poate însă. De aceea, cred că, pentru a echilibra lucrurile, uneori, trebuie să fiu mai puţin aspră cu mine”, a declarat Emma Răducanu