Ministrul rusesc al Apărării, despre armatele lumii: Armata rusă deține arme și tehnică moderne într-o proporție de 70%

Declarația lui Serghei Șoigu a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu colectivul companiei „Rostvertol”, potrivit informațiilor transmise de tass.com

„Astăzi – unii cu obidă, alții aprobativ – înțeleg și constată că armata rusă deține arme și tehnică moderne într-o proporție de 70%, iar mai precis, aproape 71%. Este cel mai ridicat procent dintre toate armatele lumii”, a declarat Ministrul rusesc al Apărării.

Forțele nucleare strategice ale Rusiei

De asemenea, acesta a subliniat că, atunci când este vorba despre forțele nucleare strategice, „nivelul de modernitate este mai mare de 80%. 83% reprezintă forțele nucleare strategice, care formează baza sistemului de descurajare nucleară, scutul nostru nuclear”.

Conform acestuia, în cazul de față trebuie să vorbim cu recunoștință despre oamenii de știință, despre proiectanții ruși, „care, de-a lungul timpului, au reușit să păstreze și potențialul științific și multe altele pentru a face acest salt despre care a vorbit președintele nostru în mesajul său adresat Adunării Federale în 2018”.

Totodată, ministrul a transmis că, în ultimii opt-nouă ani, s-a reușit schimbarea radicală a situației din cadrul forțelor armate, atitudinea față de armată.

„Dar cel mai important este, desigur, armamentul, echipamentul, instruirea și formarea Forțelor Armate ale Rusiei ca una dintre cele mai moderne armate din lume. Iar astăzi, nimeni nu mai are îndoieli în acest sens. Dacă în urmă cu nouă ani ni se spunea: iată, au adus la paradă militară alte cutii de conserve, nu e nimic în ele și nu vor reprezenta nimic, astăzi nimeni nu mai vorbește așa”, a completat Șoigu.

Mai apoi, ministrul a spus că numărul unităților de învățământ preuniversitar ale Ministerului Apărării al Federației Ruse a crescut de trei ori, începând din 2012.

„Pentru ca noi să dispunem de o bază serioasă de recrutare în unitățile de învățământ militar, trebuie să acordăm o atenție serioasă învățământului preuniversitar. De aceea am triplat numărul unităților de învățământ. Le-am construit într-un ritm de două pe an”, spune Serghei Șoigu.

Șeful Ministerului Apărării a arătat că, începând din 2012, au fost deschise două școli-internat pentru elevele instituției pe care o conduce.

„Am făcut totul pentru ca acolo să învețe fiicele de ofițeri din garnizoanele îndepărtate, ale tovarășilor noștri căzuți. Ne-am dorit foarte mult ca și copiii ofițerilor noștri să beneficieze de aceleași oportunități de care se bucură toți ceilalți. Fiicele ofițerilor noștri vor primi acolo una dintre cele mai bune educații – două limbi străine, patru tipuri de sport, studierea obligatorie a instrumentelor muzicale”, a conchis acesta.

Sursă foto: Dreamstime