Ministrul Finanțelor verifică Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Alte 16 ministere sunt luate în vizor

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, acțiunea a fost demarată pe data de 19 noiembrie 2021, în același timp cu alte 17 acțiuni de verificare.

„Controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021. Verificările sunt menite să asigurare respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi respectarea prevederilor legale referitoare la investiţiile realizate din fonduri publice şi la bunurile din domeniul public şi privat al statului, inclusiv a celor care aparţin patrimoniului cultural naţional mobil”, arată comunicatul de presă.

Acţiunile de inspecţie sunt dispuse conform prevederilor art. 22 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv, ca urmare a indiciilor de abateri de la legalitate identificate la nivelul MF, potrivit prevederilor art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 şi ale art. 288 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Alte prevederi legale incidente sunt art. 59^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 şi art. 606 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, precizează Ministerul de Finanţe.

Raluca Turcan i-a cerut demisia lui Florin Cîțu

Amintim că ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, i-a cerut premierului interimar, cu o zi în urmă, că își dea demisia pe motiv că nu a ştiut să negocieze cu PSD în privinţa repartiţiei ministerelor în coaliţie şi a afirmat că din 26 noiembrie nu vor mai fi bani de pensii şi de salarii.

Pe fondul acestor declarații, președintele PNL, premierul interimar Florin Cîțu a declarat că ”Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină astăzi la şedinţa BPN, nu în presă. Vom discuta aceste lucruri în BPN. (…) Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri”.