Reînceperea școlii prin scenariul hibrid a fost unul dintre scenariile prin care elevii ar fi trebuit să învețe în această perioadă pandemică. Acest scenariu prevedea ca o parte din elevi să meargă la școală iar cealaltă parte să urmeze școala online.

Joi seara, ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a renunțat la scenariul hibrid și a și menționat de ce a ajuns la această decizie.

“Toţi elevii sunt în clasă în scenariul galben. Toţi elevii de clasa a opta, toţi elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a. Decizia de astăzi, această funcţionare hibrid nu mai există”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

Scenariul hibrid nu mai există pentru reînceperea școlii

Ministrul Educației a explicat ce grupe de elevi merg la școală în funcție de scenariul în care se află localitatea, astfel:

  • În scenariul verde merg la școală toți elevii
  • În scenarul galben merg la școală elevii până la clasa a 4-a, elevii de clasa a 8-a și clasele a XII-a și a XIII-a. Restul fac orele online

“Sistemul hibrid dispare complet. Scenariul hibrid nu mai există. Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient şi mi se pare că este mult mai clar aşa, mai simplu şi mai clar”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Klaus Iohannis a anunțat că școlile se vor deschide pe 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi o declarație de presă la Palatul Cotroceni. În urma unei discuții cu ministrul Sănătății, ministrul Educației și șeful DSU, s-a luat decizia ca școlile să fie deschise din data de 8 februarie.

Șeful statului a declarat că decizia finală va fi dată pe 2 februarie.

În ceea ce privește universitățile, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituții de învățământ.

Ministrul Educației, ultimul anunț privind reînceperea școlii! Sorin Cîmpeanu a renunțat la idee