„Aștept de la Consiliul Concurenței raportul privind prețurile. Ei sunt cu rapoartele, dânșii culeg, dânșii caută, dânșii au responsabilitatea. Important este că am stabilizat piața, pentru că o luaseră prețurile de înțepau și tavanul. Prețurile s-au potolit. Noi avem informații pe fiecare magazin în parte, le puteți vedea. Le urmăresc zilnic, pentru că avem acest interes și această dorință — și am pe masa mea aceste informații în fiecare zi. Toate prețurile de la produsele principale nu au mai crescut absolut deloc. S-au potolit, pentru că frica păzește via”, a precizat ministrul Agriculturii, întrebat dacă are vreun răspuns din partea Consiliului Concurenței în privința analizei pe prețurile produselor alimentare.

Daea a adăugat că autoritatea de concurență încă lucrează la acest raport și le oferă libertatea de timp astfel încât „să nu greșească”, dar „nu așteaptă doi ani”.

Ministrul a arătat presei un document de câteva sute de pagini, un îndrumar cu toate actele normative din agricultură, „biblia noastră pe care trebuie să o învățăm”, subliniind că este pentru prima dată când toate acestea au fost puse la un loc.

„Vă prezint ceva foarte important. Este pentru prima dată în România când am reușit să punem la un loc actele normative pentru agricultură. Este biblia noastră pe care trebuie să o învățăm și pe asta ca să putem să mergem înainte, în așa fel încât producătorul, sau dacă cineva vrea să se informeze și își dorește să intre în producția vegetală cu o anumită afacere, deschide acest îndrumar, se duce la cuprins și vede unde sunt actele normative pentru acest domeniu. Are multe pagini, iar acum se află în procesul de multiplicare și de legare”, a adăugat șeful de la Agricultură. Agerpres