Guvernul va analiza în şedinţa de săptămâna viitoare propunerea ministrului Agriculturii de a fi redusă acciza la motorină pentru fermieri.

“Avem o propunere foarte importantă, care sper că va fi promovată în şedinţa de Guvern de miercuri. Este vorba de reducerea accizei la motorină, de la nivelul actual de 293 de euro pe mia de litri de motorină la nivelul minim de 21 de euro pe mia de litri de motorină”, a spus Mihai Dumitru, ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, ministerul mai dispune acum de circa 121 de milioane de euro cu care doreşte să acopere această diferenţă de acciză.

“Am avut 1,8 miliarde de euro datorii pe anul trecut. Obiectivul meu a fost să achit aceste datorii până la sfârşitul trimestrului unu. Am achitat 1,21 miliarde până la sfârşitul lui martie. Şi am mai achitat o tranşă la începutul lunii aprilie, astfel încât acum mai avem în jur de 300 de milioane de euro de achitat.

Mai avem în buget o sumă de 121 de milioane de euro cu care vom începe să plătim diferenţa de accize la motorină. Pentru celelate scheme pe care le pregătim sperăm într-o rectificare bugetară”, a precizat Dumitru.