Ministerul Transpoturilor si Infrastructurii si cel al Economiei au semnat, marti, un Memorandum de intelegere cu BCR si Erste Group Bank in vederea evaluarii posibilitatii de a refinanta unele proiecte de infrastructura.

De asemenea, memorandumul mai prevede si posibilitatea cooperarii partilor semnatare pentru a defini prioritatile unor proiecte de infrastructura din domeniile transporturilor si energiei.

Nu in ultimul rnad, prin memorandumul incheiat va fi realizata clasificarea si ierarhizarea proiectelor aflate in curs de desfasurare, precum si concentrarea pe proiectele care genereaza flux de numerar dupa punerea lor in aplicare.

Documentul semnat mai arata ca in definirea si clasificarea prioritatilor proiectelor de infrastructura se pot implica Uniunea Europeana (UE), Banca Europeana de Investiţii (BEI), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), dar si alte institutii financiare cu experienta, angajate in comun pentru finantarea infrastructurii din Romania.

Documentul a fost semnat de catre Radu Berceanu, din partea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si de catre Adriean Videanu, din partea Ministerului Economiei.