Miron Mitrea este cumatru cu Dumitru Sechelariu: i-a botezat fiica. Dupa alegeri, Miron Mitrea a ajuns ministru, o buna ocazie de a ideplini una dintre promisiunile pe care Dumitru Sechelariu le facuse bacauanilor i campania electorala: si anume ca fratele sau va ajunge secretar de stat. Sergiu Sechelariu, ales senator PDSR, a renuntat la fotoliul din Parlament si s-a instalat i ministerul lui Miron Mitrea. N-a venit isa i Bucuresti cu mina goala: alte patru persoane din anturajul familiei Sechelariu si-au facut loc i diverse departamente ale ministerului.
Prima a fost Irina Jianu, cea care pina de curind era cunoscuta ca vicepresedinta la firma lui Sergiu Sechelariu, Conimpuls SA Bacau. Irina Jianu este acum inspector-sef adjunct la Inspectoratul de Stat pentru Siguranta i Constructii, din cadrul MLPTL. Surse confidentiale sustin ca e o chestiune de citeva luni pina cind doamna Jianu va ajunge sefa Inspectoratului, cita vreme actualul sef este i pragul pensionarii. intre Sergiu Sechelariu si Irina Jianu, relatiile de afaceri sunt mai mult decit trainice, din moment ce sunt sau au fost asociati la nu mai putin de sase firme bacauane: Sintel Grup SRL, Pro-Construct SRL, Durimpuls SRL, Regal Class SRL, Vertcon SA, Conimpuls SA.
Nici Agentia Nationala pentru Locuinte nu putea ramine fara un reprezentant al anturajului fratilor Sechelariu. Acolo a fost numit, pe post de director financiar, un anume Ioan Bejan. El este un nume cunoscut mai mult printre procurori. Mai exact, printre cei care au icercat, fara a izbuti, sa dea de capat ingineriilor financiare petrecute la FPP II Moldova, pe vremea cind presedinte era acolo un alt cumatru al lui Dumitru Sechelariu, Corneliu Iacobov. Era si timpul ca Ioan Bejan sa-si primeasca recompensa. Dupa patru ani i care, ca paravan pentru Iacobov, a dus greul anchetelor privind garantiile date de FPP pentru tot soiul de smecheri care luau credite de la Bancorex si Bankcoop, se cuvenea ca experienta sa sa fie fructificata. Oricit de usoara e acum tarina peste Bancorex si Bankcoop.
L