Totodată, ministrul Sănătăţii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control la CJAS Bihor. 

''Cercetarea administrativă este un demers legal şi absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcţionar public'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătății. 

Totodată, ministrul Sănătăţii a solicitat conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor să realizeze cât mai repede toate verificările necesare şi să prezinte autorităţilor concluziile acestei anchete, în vederea identificării şi sancţionării tuturor vinovaţilor. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, derapajul înregistrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav şi, ca urmare, ministrul a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS, în colaborare cu Direcţia generală monitorizare control şi antifraudă CNAS, la CAS Bihor. 

Această echipă mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfăşurându-se în paralel cu ancheta administrativă, se mai arată în comunicat. 

''Ministrul Sănătăţii îşi exprimă dezaprobarea totală faţă de astfel de fapte şi îndeamnă toţi lucrătorii din domeniul sănătăţii să îşi desfăşoare activitatea zilnică demonstrând cea mai mare consideraţie posibilă faţă de nevoile persoanelor pe care le sprijină'', informează MS. 

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să-i demită pe cei responsabili de faptul că mai multe persoane cu handicap locomotor au fost "aduse şi abandonate pe un hol" la Casa de Asigurări de Sănătate din judeţul Bihor. 
AGERPRES