UPDATE 18:10
Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice s-au răzgândit, cel puțin deocamdată, în procesul de desemnare a unui nou director general la CN Loteria Română.

Surse din cadrul ministerului ne-au precizat că reprezentanții statului au luat decizia să nu-l numească încă pe Silviu Cârmaciu la conducerea companiei și i-au propus  directorului economic să asigure interimatul companiei până se va decide înlocuitorul lui Marius Pantea.

Astfel, Dănuț Sporea, care a fost numit în postul de director al Direcției Economice la data de 31 ianuarie 2017, conform datelor prezentate pe site-ul Loteriei Române, va asigura interimatul companiei, conform deciziei CA din ședința care a avut loc astăzi.  

Marius Pantea a condus Loteria Română doar 3 luni și jumătate

Marius Pantea a fost numit în funcția de director general al CN Loteriei Romane în luna aprilie 2017, înlocuindu-l pe Cătălin Chesa, care era şef al Loteriei de la finalul lunii septembrie 2016.

Despre planurile lui Marius Pantea la conducerea Loteriei ați putut citi luna trecută în revista Capital. 
Fostul șef al Loteriei a declarat atunci, într-un interviu acordat Capital, că printre principale schimbări pe care ar dori să le facă în cadrul companiei se află posibilitatea ca biletele de la Loto să poate fi cumpărate direct de pe telefon sau calculator, extragerile la jocurile Loteriei să se facă zilnic și nu în ultimul rând agențiile companiei să se afle în administrarea angajaților. 

Interviul îl puteți citi aici:  Marius Pantea, C.N. Loteria Română: Din 2018, vom vinde bilete online

Marius Pantea este de profesie avocat în Baroul Bucureşti. El a lucrat și în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

 

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) are ca acţionar unic statul român. După o perioadă în care s-a aflat în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, CN Loteria Română a revenit în subordinea Ministerului Finanțelor Publice.

Propunerea inițială a MFP era Silviu Cârmaciu, fost angajat la Computerland Group

Surse din cadrul MFP ne-au declarat că noul director general va fi numit astăzi în funcție, în această după-amiază urmând să aibă loc ședința Consiliului de Administrație. 

„În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Administrație se vor propune persoanele care vor putea ocupa noul post. Cele mai mari șanse le are domnul Silviu Cârmaciu”, ne-au precizat sursele citate.

Silviu Cârmaciu a lucrat la Computerland Group, unul dintre cele mai vechi grupuri din sectorul IT românesc. MBL Computers SRL este o firmă înființată în iunie 1991 și este deținută de omul de afaceri Nicolae Badea. Acesta este cunoscut publicului din perioada în care a fost acționar și administrator al echipei de fotbal Dinamo București. Nicolae Badea este prezent în businessul românesc prin mai multe firme, el având o participație minoritară la compania American Restaurant Systems, care administrează restaurantele Pizza Hut, și la US Food Network, companie care deține franciza restaurantelor KFC în România. 
Nicolae Badea are o avere estimată la 54-56 milioane de euro, fiind prezent în Top 300 Cei mai bogați români pe locul 96, conform ediției de anul trecut al clasamentului realizat de Capital.