MAI a început procedura de achiziţie de autospeciale şi pe 16 martie a fost publicat în SEAP anunţul de organizare a licitaţiei în vederea încheieri unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze şi motociclete. 

"Pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menţionate în anunţul de organizare a licitaţiei publice se vor încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare 30.11.2018. Având în vedere suma de bani disponibilă, urmează să fie achiziţionate cel puţin 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie, 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliţiei de Frontieră", se precizează în comunicat. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 mai şi data limită de evaluare a ofertelor este 31 august. Durata acordului este de şase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 şi 100.818.781,75 lei, fără TVA. 

Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. 

Repartizarea pe loturi s-a făcut în funcţie de ponderea deficitului şi necesarul structurii, starea tehnică şi vechimea parcului auto, precum şi priorităţile de dotare ale structurilor cu atribuţii de combatere a infracţionalităţii economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetăţeanul), a asigurării mobilităţii structurilor cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, menţionează sursa citată, potrivit Agerpres. 

Conform aceleiaşi surse, din totalul vehiculelor prevăzute în tabelele de înzestrare ale structurilor MAI, în prezent sunt asigurate 53,7% mijloace transport, dintre acestea 25% având o vechime de exploatare între cinci şi 10 ani. 

"Prin această achiziţie, MAI începe practic demersurile din acest an pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi, alte investiţii urmând să se facă în echipamente de protecţie sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliţie", se mai arată în comunicat.