Compania Mini a confirmat zvonurile privind lansarea unui nou Mini Cooper, de data asta un model mai lung. Automobilul urmeaza sa fie comercializat in Europa la sfarsitul acestui an, iar in Statele Unite in primele luni ale anului viitor. Modelul se va numi Clubman si se bazeaza pe un concept lansat in urma cu doi ani la Salonul Auto Nord American de la Detroit. 

Purtatorul de cuvant al Mini, Andrew Cutler, a declarat pentru MSNBC ca noul model se bucura de un habitaclu extins, cu un spatiu mai mare pentru picioare si pentru bagaje, dar nu este un van. Specificatiile, fotografiile si lista de preturi nu au fost inca dezvaluite, insa cel mai probabil modelul va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.  

Mini Clubman a luat nastere, pe de o parte, ca urmare a cresterii cererii pentru automobile Mini mai spatioase, dar pe de alta parte este si o componenta a strategiei companiei BMW care a relansat marca Mini in 2002. 

Desi nu a fost confirmat inca, se pare ca noul Clubman va avea un motor de 1,6 litri, in 4 cilindri, de 118 cai putere, similar cu cel al Mini Cooper model 2007. Tehnologia sofisticata a BMW permite ca motorul realizat integral din aluminiu sa ofere o buna acceleratie si economie de combustibil.  

Sursa: MSNBC