Anul acesta acţiunile băncii portugheze au scăzut cu 43%.

Compania a anunţat "opţiunea de a integra" Millennium Bank în Grecia printr-o fuziune cu un al creditor din ţară. De asemenea Millennium îşi va reclasifica activele din Europa, care nu vor mai fi de bază, a anunţat directorul general Carlos Santos Ferreira.

Millennium, care operează şi în România, a anunţat recent că Polonia încă este "o operaţiune de bază" şi nu negociază vânzarea diviziei. Santos Ferreira nu a dat amănunte suplimentare privind viitorul diviziei din Polonia.

Banca Centrală a Portugaliei a anunţat recent că două instituţii de creditare portugheze au acceptat să-şi majoreze capitalul, chiar dacă au trecut testele de stres derulate în Uniunea Europeană.

Banca Portugaliei a raportat că cea mai mare instituţie de creditare din Portugalia, Banco Comercial Portugues (Millennium bcp), alături de Espirito Santo Financial Group, au iniţiat o operaţiune de majorare a capitalului în următoarele trei luni.

În aprilie, Portugalia a devenit a treia ţară din zona euro care a solicitat un pachet de asistenţă financiară, după Grecia şi Irlanda. Portugalia a încheiat un acord pe trei ani cu UE şi FMI prin care va primi 78 miliarde de euro.
SURSA: Agerpres