Cererea a fost acceptată de Tribunalul București în data de 17 mai, compania fiind pusă sub administrarea judiciară a firmei Top Expert din Brașov. În perioada cât firma Locic Residential se află sub protecția legii insolvenței, creditorii companiei nu au mai pot pretinde plata creanțelor.

În sentința tribunalului se „dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar“.

Marius Locic a împrumutat în luna mai 2008 suma de 9.486.000 în euro și 2.635.300 în lei. Creditul acordat de Volksbank a fost garantat cu trei loturi de teren situate în zona Fabrica de Glucoză din cartierul Pipera. Terenurile au suprafețe de 1.317 mp, 1.074 mp, respectiv 1.112 mp și urmau a fi utilizate pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial, potrivit informațiilor publicate pe Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare. (vezi aici detaliile creditului)

Afaceri imobiliare după `90
Marius Locic (39 de ani) are o avere estimată la 15 mil. euro și figurează ca acționar direct la 11 firme cu activitate pe piața imobiliară și în presă.
Omul de afaceri este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti.
În 2007, Locic anunţase că va investi aproximativ 120 de milioane de euro în şase proiecte imobiliare în Bucureşti şi Mogoşoaia. Cel mai important proiect anunţat la vremea respectivă prevedea construcţia unui ansamblu de birouri pe un teren de 10.000 de metri pătraţi în zona Barbu Văcărescu din Capitală.

Criza și-a spus cuvântul în afacerile lui Locic și cu alte ocazii. Două dintre maşinile de lux ale investitorului – un Rolls Royce şi un Bentley – au fost recuperate de firmele de leasing.

În 2009, acesta a reușit să vândă mai multe hale, amplasate pe un teren de 1,5 ha, către postul de televiziune OTV, pentru noul sediu.

Locic are şi propriile afaceri în presă – publicaţiile Atac, Interesul Public şi Goool Sport. Omul de afaceri mai deţine şi două tipografii, precum şi două posturi de televiziune.