Complexul de afaceri The Bridge este format din două turnuri, unul cu o suprafaţă de 36.000 mp – ce va fi ocupat aproape integral de BCR, şi altul de circa 21.000 mp, din care firmele grupului Medicover vor ocupa peste 20%. Proiectul imobiliar este dezvoltat de consorţiul de investitori imobiliari Forte Partners, format din fostul coordonator al activităţilor imobiliare locale ale grupului italian Cefin, fondatorul companiei de consultanţă imobiliară Eurisko şi fondatorul brandurilor Primola şi Nova Brasilia.

Medicover a semnat o înțelegere pentru șapte ani care vizează închirierea unei suprafețe de aproximativ 4.500 mp din clădirea The Bridge 2. Mutarea, aşteptată pentru prima parte a anului viitor, va reuni, pentru prima dată, toate entitățile în acelaşi loc: Medicover, Asociația Medicover ,Synevo, Synevo Central Lab Clinical Trials și Software Development Competence Centre.

La parterul clădirii va funcționa o clinică Medicover pe o suprafață de 840 mp, iar spațiul alocat birourilor va fi de aproximativ 3.700 mp și va fi poziționat la primul și al doilea etaj, găzduind echipele de management și operaționale ale celor cinci entități.

Chiriile medii pentru spaţii de birouri în vestul Bucureştiului, unde este amplasat noul sediu Medicover, variază între 10 şi 13 euro/mp/lună, potrivit celui mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară JLL Romania. Ţinând cont că Medicover a semnat un contract pe termen lung, putem estima că grupul va plăti nivelul de jos al chiriei medii din piaţă, ceea ce duce suma totală de plată la peste 3,7 mil. euro.

Medicover, listată la bursa Nasdaq Stockholm din Suedia, a raportat recent o creștere de 14,1% a veniturilor din primul trimestru din 2018, comparativ cu perioada similară a anului precedent, până la o valoare de  161,9 milioane euro. Medicover este prezent în România prin rețeaua medicală Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

Forte Partners, proprietarul clădirii în care se mută clinica medicală, este deţinut de antreprenorii Geo Mărgescu, Ionuţ Dumitrescu şi Johny Jabra.