Potrivit site-ului g1.globo.com, maşina sport de culoare albă a fost cumpărată de un dealer auto din Goiania (120 km. de Brasilia). Deşi fabricat în 2012, Lamborghiniul nu are decât 2000 km. Nouă, maşina costă mai mult de trei milioane de reali (1,3 milioane de dolari). Întrebat de AFP, serviciul de presă al grupului EBX al lui Batista nu a confirmat informaţia.

Anul trecut, Eike Batista, de 57 de ani, a început să-şi vândă activele în încercarea de a menţine pe linia de plutire grupul EBX (companii din domeniul petrolier, minier, logistic, de construcţie de nave etc.) şi mai multe 'jucării' ale sale: un elicopter, trei avioane private şi enormul său iaht, Pink Fleet, care nu şi-a găsit cumpărător pentru 19 milioane dolari şi a ajuns la fier vechi. De asemenea, el a pus în vânzare tradiţionalul hotel Gloria din Rio de Janeiro, pe care se angajase să-l modernizeze pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Excentric şi amator de viteză, Batista încă era în 2012 cel mai bogat om din Brazilia, cu o avere de 30 miliarde dolari. Ea simboliza frenezia pe care o suscita Brazilia la nivel mondial, în plină dezvoltare în ultimul deceniu, atrăgând investitori străini pentru proiectul său petrolier, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres. Dar averea lui s-a topit, ajungând la mai puţin de un miliard, când compania sa petrolieră OGX a recunoscut că nu ar respecta obiectivele de producţie şi a fost pusă sub protecţie judiciară în 2013, pentru a evita falimentul. Criza a contaminat şi alte afaceri ale lui Batista şi, la sfârşitul anului 2013, averea sa era estimată la mai puţin de 100 milioane de dolari.