„O altă măsură ține de suspendarea unor zboruri către țări unde au fost deja suspendate cursele aeriene pentru o perioadă de 14 zile. Am decis că va trebuie prelungită măsura suspendării zborurilor către și dinspre Spania pentru o perioada de 14 zile, începând cu 28 aprilie. Am prelungit similar și măsura pentru Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Turcia și Iran pentru 13 zile între 2 mai și 14 mai, inclusiv.

Am mai prelungit suspendarea zborurilor către și dinspre Italia, suspendare ce va fi valabilă pentru încă 12 zile, până pe dată de 14 mai. Tot la capitolul prelungirea suspendării zborurilor intră și cele din Franța și Germania, pentru o perioada de 10 zile, până la data de 14 mai inclusiv”, a declarat, luni seară, ministrul Marcel Vela.

Astfel, în articolul 3 al Ordonanței Militare sunt prevăzute următoarele:

Art.3 – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv.

(2) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(3) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(4) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(5) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.