George Soros, care a devenit cunoscut după ce a pariat împotriva lirei sterline în anii ’90, a precizat că un haircut (n.r. – reducere a valorii) de 50% a datoriilor elene deţinute de investitori reduce numai 20% din datoria publică a Greciei.
Potrivit lui, procentele sunt insuficiente pentru a opri declinul economic al Greciei, care ar putea să ia proporții și să se transforme în revolte sociale.
"Dacă luăm în calcul magnitudinea crizei, ceea ce s-a decis este prea puţin, iar soluţiile au venit prea târziu", a punctat el. Totodată, Soros a spus că nu este ultima criză pentru că problemele fundamentale nu au fost rezolvate. 
”Cu siguranță, datoriile pe care Grecia le-a acumulat şi continuă să le acumuleze sunt nesustenabile. Țara este practic insolventă", a adăugat miliardarul.
Nu este singurul care are dubii vizavi de eficacitatea măsurilor lansate săptămâna aceasta, după Consiliul European de la Bruxelles. De exemplu, Goldman Sachs a precizat, în acest weekend, că ţările din Zona Euro se îndreaptă spre recesiune.
De asemenea, Soros a a avertizat că multe bănci ar putea să nu dorească să participe la ştergerea datoriilor Greciei. În context, ștergerea a 50% din datoriile Greciei de către bănci a fost una dintre deciziile cheie ale oficialilor europeni la summitul de la Bruxelles.