Registrele de proprietate ale orașului New York arată că locuința de 587 mp, cu vedere panoramică la Central Park, a fost vândută cu 26,3 milioane de dolari mai puțin decât a fost cotată inițial de Candy în 2013.

Candy, cunoscut pentru complexul de lux One Hyde Park pe care l-a dezvoltat ​​împreună cu fratele său Nick, a vândut sau a ipotecat mai mult de 300 milioane de lire sterline de active în ultimul an.

Vânzarea locuinței Plaza vine cu puțin timp înainte ca un judecător din Înalta Instanță să se pronunțe asupra disputei fraților miliardari cu fostul lor prieten și om de afaceri, Mark Holyoake, care îi dă în judecată pe frații Candy, pentru pierderi de 132 milioane de lire sterline. Purtătorul de cuvânt al lui Christian Candy nu a răspuns comentariilor cu privire la decizia de a vinde proprietatea chiar înainte de proces.

Locuința, care se întinde pe etajele 19-21 ale hotelului, a fost cumpărată în 2012 de la Andrei Vavilov, fost ministru de finanțe rus, pentru 26 de milioane de dolari. 

Christian Candy spera că abilitățile sale de redecorare vor atrage un cumpărător bogat, care să fie dispus să plătească 59 de milioane de dolari pentru locuință. La momentul primei listări a proprietății in 2013, anunțul de vânzare spunea: „Penthouse-ul este dotat cu mobilier personalizat, selectat de firma de renume mondial Candy & Candy.Firma a creat o reședință contemporană, de tipul mansardă, în centrul orașului New York, cu vedere către Parcul Central”. Christian Candy a redus prețul la 49,9 milioane de dolari în 2015.

Cercetările făcute de The Guardian au sugerat că miliardarul a vândut, ipotecat sau listat spre vânzare opt case și alte imobile, inclusiv o vilă în Riviera Franceză și o casă cu șapte dormitoare și șapte băi, în Londra, cu o piscină și birouri.

Reprezentanții lui Mark Holyoake le-au trimis fraților Candy o scrisoare juridică prin care amenință că vor cere o hotărâre judecătorească de a le îngheța bunurile. O astfel de hotărâre ar împiedica frații să facă alte vânzări. Cu toate acestea, Holyoake nu a luat încă astfel de acțiuni.

 

Frații Candy, foști exilați de impozite de la Monaco, cunoscuți sub numele de „frații bling” pentru stilul de viață luxos, au respins amenințările lui Holyoake, spunând că sunt lipsite de fundament. Ei s-au apărat împotriva reclamațiilor aduse de acesta și se așteaptă să câștige procesul. De asemenea, frații au declarat că activele rămase vor fi suficiente pentru a acoperi eventualele daune, dacă Holyoake va reuși să câștige.

În cadrul procesului au fost menționate un număr extraordinar de personaje celebre, de la cântăreața Katy Perry și nepoții Reginei, Printesa Beatrice și Eugenie, care au fost prezenți la nunta lui Nick Candy, până la Alexander Litvinenko, fost ofițer al serviciilor secrete ruse KGB, care ar fi lucrat pentru o firmă de investigații folosită de frați.