Oraşele Milano şi Amsterdam au intrat în runda finală de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters, citând surse diplomatice.

În a doua rundă de vot au intrat oraşele Milano, Amsterdam şi Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziţii în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA, Bratislava obţinând locul al patrulea şi ieşind din cursă. 

După alocarea sediului EMA va urma procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorităţii Bancare Europene (EBA). 

Găzduirea sediilor EMA şi EBA se traduce prin locuri de muncă şi vizibilitate pentru oraşele şi ţările gazdă şi de aceea competiţia a fost extrem de dură. 

După ce Malta, Croaţia şi Irlanda s-au retras, în cursa pentru obţinerea găzduirii sediului EMA au rămas 16 ţări, printre care şi România. Capitala irlandeză, Dublin, se află şi printre cele opt oraşe în competiţie pentru sediul EBA, cursă în care favoritele par a fi Frankfurt şi Viena.

AGERPRES