Mihai Ghyka a revenit la conducerea operaţiunilor din România ale producătorului de bere StarBev, fiind numit director general al companiei, se arată într-un comunicat al companiei.

Filiala locală a grupului StarBev deţine poziţia a teia în industria berii din România. Compania deţine două fabrici de bere, la Ploieşti şi Blaj, oprită temporar. Portofoliul de mărci include Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau şi Noroc.

În vârstă de 38 de ani, Mihai Ghyka are o experienţă de 12 ani în cadrul companiei, ocupând poziţia de director general în perioada 2006-2008. Ghyka este absolvent MBA al École de Hautes Études Commerciale din Canada şi al unor numeroase cursuri internaţionale de specializare în marketing.

Mihai Ghyka este şi creatorul brandului Bergenbier, unul dintre cele mai cunoscute mărci locale de bere.
Potrivit oficialilor companiei, revenirea lui Mihai Ghyka la conducerea operaţiunilor StarBev din România reprezintă un vot de încredere pe care acesta îl primeşte de la noii acţionari. Unul dintre principalele obiective ale mandatului său va fi continuarea creşterii brandurilor şi a cotei de piaţa a companiei.

InBev a vândut în toamnă activităţile din România

Fondul de investiţii CVC Capital Partners a achiziţionat în octombrie 2009 operaţiunile din Europa Centrală şi de Est ale grupului Anheuser-Busch InBev (A-B InBev). Operaţiunile au fost reunite într-un grup, denumit StarBev, şi includ operaţiunile din România şi din opt ţări aflate în Centrul şi Estul Europei: Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia şi Slovacia şi are sediul central în Praga.

În urma finalizarii tranzacţiei, reprezentanţii noului acţionar majoritar l-au numit ca director general în România, începând cu 1 ianuarie 2010, pe Mihai Ghyka, în locul lui Eduardo Luz, care a rămas în continuare în cadrul Grupului A-B InBev.

CVC Capital Partners este unul dintre principalele fonduri de investiţii private şi consultanţă în investiţii la nivel mondial, companie înfiinţată în anul 1981, care are o reţea de 19 birouri şi 231 de angajaţi în Europa, Asia şi Statele Unite. CVC investeşte în prezent 18 miliarde de euro.  În prezent, CVC Funds deţine 51 de companii în întreaga lume, având aproximativ 280.000 de angajaţi în diferite ţări. Împreună, aceste companii au o cifră de afaceri totală de aproximativ 88 de miliarde de euro.