Mihai Gâdea a rămas mut de uimire după ce avocatul soţului Dianei Șoşoacă a făcut o serie de dezvăluiri incendiare în scandalul momentului. Este vorba de incidentul cu jurnaliștii de la Rai Uno, care este în atenția presei de câteva zile. Soțul acesteia este acuzat că ar fi mușcat-o pe jurnalista din Italia și l-ar fi agresat pe unul dintre polițiștii chemați de reporterii italieni, motiv pentru care s-a ales cu două dosare penale.

Avocatul său, Dan Chitic, a venit în fața lui Mihai Gâdea și a făcut dezvăluiri importante pe acest subiect. El este cel care l-a reprezentat pe Silvestru Şoşoacă, după ce a fost pus sub control judiciar pentru ultraj. Soțul lui Șoșoacă este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar.

Dan Chitic a povestit că a fost prezent la audierea care avea ca obiect acuzaţia de ultraj în cazul lui Silvestru Șoșoacă. În opinia sa, este o acuzaţie de ultraj care nu este susţinută de nimic în momentul acesta.

„Niciuna dintre înregistrările video care au fost făcute publice până în acest moment, nu demonstrează că ar fi fost un ultraj. Niciuna nu e destul de clară. Suntem într-un dosar penal. În momentul în care au fost luate declaraţiile respective, nicio declaraţie a celor din echipa italienilor nu era luată. Instanţele au venit şi au pipăit fontul. Au pipăit fontul, practic pe declaraţia dată şi pe sesizare”, a spus avocatul.

Avocatul soțului lui Șoșoacă: Dreptul la tăcere este sfânt

Acesta și-a sfătuit clientul să nu dea nicio declarație la început.

„Oricât de curată şi de cinstită ar fi, ea poate fi interpretată împotriva ta, spre deosebire de tăcere. Dreptul la tăcere este sfânt”, a subliniat Dan Chitic.

În schimb, Diana Șoșoacă le-a spus poliţiştilor că jurnaliştii din Italia avea droguri asupra lor şi că ar fi furat lucruri. Din acest motiv a purces la o verificare corporală. Soţul său a spus că nu ştie nimic despre droguri şi nici despre documentele sustrase din cabinetul de avocatură al soţiei sale. Verificați de polițiști, jurnaliștii nu aveau în posesie droguri sau acte.

„De unde să ştiu eu dacă erau droguri. Eu ştiu cam ce ştiţi şi dumneavoastră, pentru că, din păcate pentru organele de urmărire penală pentru dosar, nu au depus alte probe decât cele pe care le ştiţi şi dumnevoastră. În momentul în care eu încă eram avocatul lui Silvestru Şoşoacă, la dosar nu se afla practic nimic”, a spus avocatul.

Domnul Şoşoacă nu a făcut asta!

Soțul Dianei Șoșoacă a făcut însă un lucru care l-ar putea costa enorm. În ciuda sfaturilor venite de la avocatul său, acesta a procedat exact pe dos.

„Cel mai important lucru era propria declaraţie, o declaraţie dată aşa cum eu nu sfătuiesc pe nimeni să o dea, la prima audiere, cu lux de amănunte. Pe niciunul dintre clienţii mei nu îi sfătuiesc să facă acest lucru. Dacă din nefericire vor avea vreodată neşansa să ajungă să dea vreo declaraţie în faţa organelor de urmărire penală, îi sfătuiesc să îşi aducă aminte de ce se spune în filmele americane. Niciodată, nicio declaraţie. Domnul Şoşoacă nu a făcut asta. Domnul Şoşoacă a venit cu o maximă deschidere şi a povestit cu lux de amănunte, un lux de amănunte pe care eu nu l-aş fi dorit”, a punctat Dan Chitic.