Ediţia de miercuri seara a Sinteza Zilei a fost una specială! Invitaţii lui Mihai Gâdea au fost puşi în faţa unei încercări aproape imposibile.

Mihai Gâdea vrea să afle cine este în “Top 10 politicieni catastrofă” în 2021 pentru ţara noastră

Mihai Gâdea i-a rugat pe invitaţii aflaţi în platoul emisiunii, miercuri seara, să voteze într-un top inedit al politicienilor. A fost vorba despre “Top 10 politicieni catastrofă” în acest an în România.

Evident, alegerea nu a fost una uşoară, iar printre cei nominalizaţi s-au numărat şi Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, şi Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Cei doi au fost criticaţi dur în acest an pentru problemele rămase nerezolvate în administraţia locală, precum mormanele de gunoi de pe străzile Sectorului 1, situaţie incredibilă pentru cel mai bogat sector al Bucureştiului, frigul din casele bucureştenilor, propunerea majorării unor taxe pentru servicii de proastă calitate şi multe alte probleme, scrie DCNews.

Nicuşor Dan, demis prin referendum?!

În altă ordine de idei, tot miercuri, Nicuşor Dan a aflat că postul său de la vârful Primăriei Capitalei este în pericol. Potrivit PPU-SL, referendumul pentru demiterea primarului general are deja strânse peste 100.000 de semnături. “Modul în care este administrată astăzi Capitala denotă fie incompetenţă, fie nepăsare”, afirmă umaniştii.

“Peste 100.000 de bucureşteni au semnat pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului general Nicuşor Dan, exprimându-şi astfel susţinerea pentru demersul iniţiat de umanişti.

Modul în care este administrată astăzi Capitala denotă fie incompetenţă, fie nepăsare faţă de problemele cu care se confruntă bucureştenii şi, de aceea, umaniştii vor continua să strângă semnături pentru organizarea referendumului”, transmite PPU-SL prin intermediul unui comunicat de presă.

Primarul Sectorului 5 ar urma să ceară un miliard de euro despăgubiri Primăriei Generale

Nicuşor Dan ar fi “răpit” bucureştenilor, de aceste Sărbători, bucuria Revelionului public şi a iluminării festive de Crăciun, deoarece nu a avut timp să se organizeze, spune Ramona Ioana Bruynseels, preşedintele interimar al PPU-SL Bucureşti. Ea a amintit şi de alte nereguli majore din Capitală pe care le-ar fi patronat Nicuşor Dan.

“Pe de altă parte, a aruncat pe fereastră milioane de euro pentru a asfalta în bătaie de joc Bulevardul Mircea Vodă. A definitivat licitaţii cu firme acuzate anterior de ilegalităţi majore. Este acuzat că blochează PUZ-ul Sectorului 5, iar primarul umanist Cristian Popescu Piedone îi va cere un miliard de euro despăgubiri.

Ca să nu mai amintim de cele 90 de familii abandonate de primarul general în întuneric, pentru că domnia sa refuză refuză să semneze un document. Şi astăzi toate aceste familii sunt umilite şi ţinute în aşteptare”, a mai declarat aceasta.