Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, este foc și parcă după meciul de fotbal de sâmbătă, dintre Poli Iași și Universitatea Craiova.

Ieșenii au pierdut partida cu scorul de 1-4, iar edilul a răbufnit imediat la adresa oficialilor din Federația Română de Fotbal, vorbind despre o „hoție nesimțită”.

Primarul din Iași, Mihai Chirica, revoltat de modul în care este organizată prima ligă de fotbal din România

Primarul a postat, sâmbătă seară, mai multe mesaje pe pagina sa de Facebook, în care își exprima nemulțumirile.

„Chiar nu merită să faci fotbal în Liga 1. Este o pierdere de timp şi resurse. Ruşine!  De astăzi nu mai vorbesc de Liga 1, aştept ziua în care hoţia nesimţită va lăsa sportul din România sa performeze.

Până atunci mă voi ocupa de sportul pentru copii! Din nou, să vă fie ruşine celor care vă ocupaţi de Liga profesionistă din România!”, a scris Mihai Chirica în primul să mesaj.

Ȋn al doilea mesaj, primarul din Iași a acuzat o „jăcmăneală de drumul mare” din partea arbitrilor.

„Copii de 7 şi 8 ani strigă “Hoţule, hoţule !” Bănui că veniseră să vadă o competiţie sportivă, nu o jăcmăneală de drumul mare! Îmi este ruşine pentru trauma prin care trec aceşti copii.

Dacă acesta este fotbalul de liga 1 în România, dacă asta organizează această ligă şi dacă credeţi ca eu mai stau cu voi la masă, vă înşelaţi! Sport pentru copii!”, a transmis Chirica.

Ȋn fine, edilul a postat și un al treilea mesaj controversat, care a atras însă critici.

„Se pare că liga 1 promovează Gheboasă! Bănui ca acolo ne vreţi copiii! Vom căuta alte sporturi!”, a scris primarul.

Mihai Chirica, criticat dur pentru mesajele sale, care au fost apoi șterse

Vali Moraru, moderatorul de la „Digi Sport Special”, a criticat atitudinea edilului și includerea artistului Gheboasă în toată această controversă legată de un meci de fotbal.

„Să nu mai plângem atât, că dispare sportul fără primării și fără autorități! Nu! Autoritățile ar trebui doar să creeze cadrul legal pentru investițiile mediului privat.

Poate află și primarul de la Iași că arbitrajul nu e la LPF. Aceeași atitudine nesimțită, că desființăm echipa dacă nu obținem ce vrem. Cui să îi fie rușine, domnule? Lui Istvan Kovacs că a dictat un cartonaș roșu meritat?

Domnule primar, nu vă obligă nimeni să stați la masa asta! Leo Grozavu a promovat echipa, ce să facem? Asta e, trebuie să jucați în Superligă că ați promovat, dar nu vă obligă nimeni să rămâneți. Incredibil!

Băi, oameni buni, voi vă dați seama pe cine votați? Ce legătură are Gheboasă cu un cartonaș dictat corect? Nu vă pricepeți? Stați deoparte! Nu e obligatoriu să vă băgați!”, a afirmat Vali Moraru în direct.

Ȋn fața criticilor primite, Mihai Chirica a șters cele trei mesaje, explicând sec: „Am depostat pentru că eu nu vorbesc despre etnie ci despre rolul sportului in educarea copiilor noștri. Mai avem multe, prea multe de făcut, ca să avem iarăși performanță.”

Reamintim că Poli Iași a fost învinsă sâmbătă acasă de către Universitatea Craiova, scor 1-4, în etapa a cincea a Superligii. Ieșenii au condus la pauză cu 1-0, însă, în repriza a doua, căpitanul celor de la Poli Iași, Alin Roman, a fost eliminat, iar apoi craiovenii au înscris de patru ori.