Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va lansa pe 12 aprilie o linie de telefoane inteligente, parte a proiectului Pink, conform Cnet.com.

Reprezentanţii Microsoft au trimis mai multe invitaţii de presă pentru un eveniment ce va avea loc luni, pe 12 aprilie, însă nu au dorit să ofere informaţii suplimentare legate de eveniment. Majoritatea specialiştilor speculează că la aceea dată Microsoft va dezvălui o nouă serie de telefoane mobile.

O sursă internă a declarat că telefoanele mobile vor fi vândute de operatorul telecom Verizon Wireless şi se adresează în special utilizatorilor reţelelor sociale. Acestea vor fi disponibile pe piaţă din vară şi vor fi produse de japonezii de la Sharp.

Cota de piaţă a Microsoft pe segmentul telefoanelelor inteligente este în continuă scădere în SUA. În perioada noiembrie-februarie, gigantul web a pierdut 4 puncte procentuale ajungând la 15,1 %. Reasearch in Motion are o cotă de piaţă de 42,1%, Apple 25,4%, iar Google 9%, conform datelor companiei comScore.

SURSA: Cnet