Microsoft va oferi clientilor consolei Xbox posibilitatea sa vizioneze 35 de filme produse de studiourile Disney prin descarcarea acestora de pe portalul Xbox Live, informeaza un Associated Press.

Portalul Microsoft Xbox Live ofera deja clientilor inregistrati posibilitatea de a urmari filme si emisiuni de la alte 24 de posturi, dar prin parteneriatul incheiat de Microsoft cu Disney-ABC Domestic Television acestia vor putea sa urmareasca, pe langa cele 35 de filme, si alte noi filme pe masura ce acestea vor fi facute disponibile de studiourile Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Miramax Films si Hollywood Pictures.

Portalul Microsoft Xbox Live are peste 7 milioane de membri, iar reprezentantii Microsoft estimeaza ca numarul acestora va depasi 10 milioane in urmatorii trei ani.

Compania a mai anuntat ca, odata cu lansarea jocului “Halo 3”, va pune in vanzare si o versiune a consolei Xbox 360 dedicata acestuia.

Saptamana trecuta, Microsoft a extins garantia consolelor Xbox care au cedat dupa o scurta perioada de utilizare si a anunta ca va cheltui un miliard de dolari pentru repararea acestora.

Microsoft Xbox 360 a fost lansata spre sfarsitul anului 2005. Pana in prezent, Microsoft a vandut 11,6 milioane de exemplare.

Sursa: Capital