Microsoft va cheltui cel putin un miliard de dolari pentru a remedia problemele de hardware ale consolelor Xbox 360, ceea ce ii va permite sa creasca perioada de garantie acordata pentru aceastea la trei ani, informeaza CNBC. Compania a efectuat schimbari in productia consolei dar nu a dezvaluit care au fost problemele rezolvate sau ce probleme au mai ramas. 

In 2006, Microsoft a extins perioada de garantie a consolei de la 90 de zile la un an in Statele Unite. In Europa, garantia oferita a fost de doi ani. Microsoft a anuntat recent ca vanzarile inregistrate de consola Xbox au fost sub asteptarile lor in ultimul an fiscal. Din 2005 pana in prezent, consola Xbox s-a vandut in 11,6 milioane de exemplare.     

Divizia de dispozitive a Microsoft a inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2007 pierderi de 315 milioane de dolari la venituri de 929 de milioane. Matt Rosoff, un analist al grupului de cercetare independent Directions on Microsoft, estimeaza ca divizia de dispozitive a Microsoft a pierdut 6 miliarde de dolari in ultimii cinci ani. Microsoft estimeaza ca divizia care produce consolele va inregistra profit in anul fiscal 2008.

 

Sursa: CNBC