‘Avem un parteneriat complex cu Microsoft astfel încât este ceva normal ca Nokia şi Microsoft să se întâlnească în mod regulat’, a declarat o purtătoare de cuvânt de la Nokia. În schimb, Microsoft nu a dorit să comenteze.

Sursele nu au precizat care este suma pe care Nokia vroia să o obţină pentru divizia sa de telefoane mobile. Valoarea de piaţă a Nokia este de peste 14 miliarde de dolari iar anul trecut jumătate din veniturile de 40,15 miliarde de dolari ale companiei finlandeze au fost generate pe segmentul de telefoane mobile.

Nokia, unul din pionierii telefoanelor mobile, a pierdut teren în faţa rivalilor Apple şi Samsung Electronics după lansarea iPhone în 2007. În urmă cu doi ani directorul general de la Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a comparat situaţia companiei finlandeze cu cea a unui om care lucrează pe o platformă petrolieră în flăcări din Marea Nordului ale cărui singure opţiuni sunt să rămână pe platformă sau să se arunce în apă şi să încerce să se salveze. Sub conducerea lui Elop, Nokia a încheiat o alianţă cu Microsoft şi a început să utilizeze sistemul de operare Windows Phone pentru telefoanele sale. Însă până acum parteneriatul nu a dat rezultatele scontate.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC, doar 3% din smartphone-urile livrate la nivel mondial în primul trimestru al acestui an erau echipate cu sistemul de operare Windows Phone, faţă de 75% cu sistemul Android. Nokia este singurul mare producător de smartphone care utilizează exclusiv sistemul Windows Phones, ceea ce înseamnă că Microsoft are nevoie ca Nokia să rămână partenerul său.

SURSA: Agerpres