Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat luni 600 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat pe 10 ani, la un randament mediu în scădere faţă de luna ianuarie, când Trezoreria se împrumuta la un randament de 3,28 % pentru acest tip de obligaţiuni. Pentru licitaţia de luni, băncile au subscris oferte care au totalizat 831,6 milioane lei.

În februarie, MFP a planificat împrumuturi de 4,98 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 4,5 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 – 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 – 28 miliarde de lei prin obligaţiuni de tip benchmark. (Sursa: Agerpres)