MF Global, care a completat ieri cererea de protecţie a falimentului, a fost forţată de comisia de supraveghere a tranzacţiilor cu derivative pe mărfuri (CFTC) pentru a păstra documentele pentru cercetare, a spus una din surse.

Compania a spus ieri supraveghetorilor despre deficienţele din bilanţ ţinute pentru clienţii pe piaţa produselor derivate, potrivit CFTC şi Security Exchange Commission (SEC).

MF Global este compania holding a fostului guvernator de New Jersey şi fost preşedinte al Goldman Sachs John Corzine şi a devenit după falimentul de ieri prima victim din lumea financiară din cauza pariurilor făcute pe datoriile suverane din Europa.

Patronul MF Global, Corzine, se confruntă acum cu cercetarea din partea supraveghetorilor, cât şi cu falimentul companiei. El a pariat banii firmei sale pe datoriile suverane din Europa în încercarea de creştere a profitului. Cum pariurile s-au dovedit a fi greşite, compania a raportat pierderi de 191,6 milioane dolari pe ultimul trimestru din cauza crizei din Europa, care a condus la nevoi suplimentare de capitalizare, atâta pe fondul downgradării de către agenţiile de rating, cât şi a apelurilor în marjă, a spus preşedintele MF Global Bradley Abelow.

Firma deţinea la 31 august 7,3 miliarde dolari în fonduri pentru clienţii săi.