Această versiune de lux a popularului fel de mâncare mexican a fost realizată din homar, carne de vită Kobe, caviar Beluga, trufe albe şi negre şi servită pe o tortilla de porumb, cu fulgi de aur de 24 de carate. 

Reţeta acestui taco – care presupune de obicei o tortilla umplută cu ingrediente simple şi care se mănâncă, cel mai adesea, cu mâna – a fost concepută la începutul lunii martie de către chef-ul Juan Licerio Alcala. 

El l-a propus pe meniul hotelului Grand Velas, din staţiunea balneară Los Cabos (nord-vest), pentru "modesta" sumă de 25.000, dar nu a fost nimeni interesat. 

Vineri seara, cu ocazia unei licitaţii în scopuri caritabile, acest taco, asezonat cu un sos pe bază de ardei iuţi morita şi de kopi luwak (cea mai scumpă cafea din lume, obţinută din boabele ingerate şi expulzate prin excremente de civeta de palmier) şi-a găsit într-un final cumpărător. 

Americanul Mike Patterson a plătit extravaganta sumă de 7.000 de dolari pentru acest taco luxos, în condiţiile în care taco se vinde, în general, pe stradă pentru suma de 10 pesos (0,5 dolari). 

Cumpărătorul a ales să nu mănânce din el, ci să-l ofere la doi oaspeţi.

AGERPRES