„Când se va inaugura linia? Dificil de spus deoarece, în continuare, licitația sistemului de siguranță și automatizare a circulației nu are un deznodământ. Oficialii Metrorex se pare că doresc să semneze, acum în septembrie, contractul pentru acest sistem cu firma desemnată câștigătoare, chiar dacă bătălia în instanță nu s-a terminat, compania contestatoare putând face recurs.

Din momentul în care contractul este parafat, trebuie să așteptăm cel pu’țn 9 luni de zile operaționalizarea sistemului de management al traficului, fără de care trenurile de metrou nu pot circula având călători la bord. Testele (fără pasageri) sunt programate a începe în ianuarie. Realist vorbind, estimarea noastră, în acest moment, este că deschiderea va fi undeva în toamna lui 2019, dacă se va semna în următoarele 30-60 de zile contractul amintit mai sus și dacă se vor accelera lucrările în stațiile întârziate” au punctat oficialii Asociaţiei Pro Infrastructură, pe Facebook.

Potrivit acestoa, documentația licitației pentru achiziția noilor trenuri de metrou ale acestei magistrale a fost trimisă pe SICAP (platforma care înlocuiește SEAP). Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) trebuie să își dea acordul și apoi pot fi depuse ofertele. Intenția Metrorex este de achiziționa, într-o primă fază, 13 garnituri pe Drumul Taberei-Eroilor și apoi încă 13 aferente secțiunii Eroilor-Iancului (când aceasta va fi construită). „Cert este că la inaugurare pe M5 vom avea garnituri Bombardier luate de pe alte linii. Rămâne de văzut cum va fi afectat traficul (și așa aglomerat) de pe restul rețelei. Vom reveni în curând să vedem și celelalte 6 stații care, cu excepția Parc Drumul Taberei, sunt într-un stadiu foarte avansat de execuție (finisaje peste 95%)”, au menționat reprezentanții API.

Termenul dat de Metrorex şi Ministerul Transporturilor pentru inaugurarea noii linii de metrou este prima parte a anului 2019, potrivit unui anunț al lui Lucian Șova, la Digi24. Lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureştean au început în 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014.

digi24.ro

 


Te-ar putea interesa și: