Judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se vor afla duminică, până la ora 14:00, sub Cod galben de viscol, conform unei atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Astfel, între orele 8:30 şi 14:00, în judeţele Buzău (zona joasă), Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge viteze la rafală de 55 – 60 km/h. În aceste zone va fi şi ninsoare, viscolită local îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa. Meteorologii au emis o informare de ninsori şi vânt puternic pentru sudul şi estul Munteniei, precum şi pentru cea mai mare parte a Dobrogei, valabilă de duminică dimineaţa, de la ora 6:00, până luni, la ora 4:00. 

Conform ANM, în sudul şi din estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10-15 l/mp). În intervalul menţionat se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa. De asemenea, vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăşi 60-65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea de vreme rea.

Ninsori şi vânt puternic în Muntenia şi Dobrogea, până luni dimineaţa

Sudul şi estul Munteniei, precum şi cea mai mare parte a Dobrogei se află sub o informare meteo de ninsori şi vânt puternic, valabilă de duminică dimineaţa, de la ora 6:00, până luni, la ora 4:00. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în sudul şi din estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10-15 l/mp). În intervalul menţionat se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa. Meteorologii precizează că vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăşi 60-65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea de vreme rea.Agerpres