Luna trecută, vânzările Mercedes-Benz au urcat cu 15,9%, la 142.994 vehicule, confirmând astfel datele anunţate joi de publicaţia germană ‘Bild’.

În China, cea mai mare piaţă auto din lume, vânzările companiei au crescut cu 21% în septembrie.

"Niciodată până acum Mercedes-Benz nu a vândut mai multe vehicule într-o singură lună ca în acest septembrie. Uitându-ne la precedentele nouă luni, putem afirma fără nici o problemă că 2013 va fi un nou an record pentru vânzările companiei", a afirmat Joachim Schmidt, şef de vânzări la Mercedes-Benz Cars.

Săptămâna trecută, Daimler AG a ajuns la un acord cu un consorţiu de bănci pentru o linie de credit de nouă miliarde de euro (12 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, destinată majorării investiţiilor în gama Mercedes.

Directorul general al companiei germane, Dieter Zetsche, vrea să readucă brandul Mercedes-Benz pe primul loc în topul vânzărilor maşinilor de lux până la sfârşitul deceniului, după ce, în 2013, compania a căzut pe locul trei, după BMW (Bayerische Motoren Werke AG) şi Audi (divizie a Volkswagen). Eforturile Daimler se bazează pe investiţii în noi modele, cum ar fi SUV-ul compact GLA.
Profitul Daimler s-a triplat în trimestrul doi, datorită câştigului excepţional obţinut în urma vânzării participaţiei de 7,5% deţinută la EADS, cel mai mare grup european de apărare.

Profitul net înainte de plata intereselor minoritare a urcat la 4,58 miliarde de euro (7,68 miliarde de dolari), de la 1,56 miliarde de euro în perioada similară din 2012, iar profitul pe acţiune a ajuns la 2,65 euro, de la 1,40 euro.

Vânzările au crescut cu 3%, la 29,7 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2013.
Sursa: Agerpres