Recent, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Sectiunii Membri Colectivi din cadrul Camerei bucurestene, ale carei lucrari au fost conduse de Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB. Adunarea s-a desfasurat in contextul fuziunii organizatiei camerale constituita conform Legii 335/2007 si organizatiei cu acelasi nume, constituita in baza HG 709/2005. In cadrul sedintei, au fost alesi, prin vot secret, presedintele Sectiunii, in persoana domnului Viorel Badea, precum si membrii Biroului de Conducere al Sectiunii.

Din Biroul de conducere al sectiunii fac parte Asociatia Lions Club Bucuresti Mondial, Asociatia Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei -CNRE-CME si Asociatia Patronala a Forestierilor din Romania – Filiala Bucuresti. Pentru Adunarea Generala a Reprezentantilor Sectiunilor, din partea sectiunii au fost alesi, tot prin vot secret, patru reprezentanti.
In perioada urmatoare, vor avea loc adunari generale extraordinare pe sectiuni, astfel incat membrii CCIB sa-si desemneze reprezentantii in Adunarea Generala a Reprezentantilor si sa-si stabileasca directiile prioritare pentru activitatea viitoare.

De asemenea, a fost dezbatut  regulamentul de organizare si functionare al sectiunii, clarificandu-se categoriile de structuri asociative care, potrivit art. 8 al legii 335/2007 si a Statutului CCIB, adoptat in data de 28.07.2008, pot deveni membre ale acestei Sectiuni, respectiv filialele camerelor de comert bilaterale, asociatiile profesionale locale si organizatiile patronale existente in teritoriu.
Au mai fost abordate directiile de activitate ale Sectiunii, pentru perioada urmatoare, cu accent pe participarea la organismele de dialog social ale autoritatilor locale din Bucuresti, cu mandat de reprezentare de la CCIB,  pe cooptarea celor mai reprezentativi membri, precum si pe acordarea de sprijin autoritatilor publice teritoriale insarcinate sa elaboreze strategii de dezvoltare sectoriala in domenii prioritare.
In contextul in care, in afara frontierelor tarii traiesc peste 10 milioane de romani, multi dintre ei oameni de afaceri de succes in tarile lor adoptive, Sectiunea Membri Colectivi din cadrul CCIB se va implica in dezvoltarea dialogului cu acestia, inclusiv prin organizarea unui Forum de Afaceri al Romanilor de Pretutindeni.
   
Sursa: CCIB